Когато Борисов говори всички мълчат!

 

Принципно за Бойко Борисов силно нелогичното, но изпълнено с искреност изказване е нещо изключително  характерно. Слушайки премиеровите беседи с журналистите, средно интелигентният българин изпада в емоционални състояния, граничещи  с биполярно разстройство, тоест набива го еуфоричен смях и завършва с разкъсващ пространството рев, осъзнавайки, че тия думи идват от  най-висшата институция в България. В галактиката му от шедьоври, изпъстрила небосклона, като че ли най- ярко греят изпълнението в Германия, където

Борисов в процес на мисленете. Снимка novinite.bg

хвърли в екстаз тамошните консерватори през 2010та, като обясни, че се бори с престъпността, копаейки трупове с багер. Или горещата препоръка към българските IT специалисти  да се ориентират към  нещо по-подходящо като овчарлъка. Коментарът му относно семейната трагедията в Перник, който ме е срам да цитирам, е може би е най-доброто огледало за мисловната потентност на премиера.Както и да е, тук ще се фокусирам върху три негови послания, направени през месец октомври 2017 г., хвърлили ме в размисъл дали не живея в паралелен свят, различен от Борисов и заобикалящата го орда от пиари и бездушни журналисти.

 

Колко пък да сме зле? Кафенетата на „Витошка” са пълни с хора!

“Витошка” е най-известната улица в България и лице на живота на българина според Бойко Борисов. Снимка: citysightseeing.bg

Няма как да не се цитира пълната мъдрост на златоустия ни премиер, изхвръкнала звънко от медоносното му гърло по време на конференция, организирана от Българския форум на бизнес лидерите, а тя е:
“Зле сме, но колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш. Като дойде петък няма разминаване по улицата. Няма разминаване по “Витошка”. Кафе няма празно. Ще кажете София е различно. Не е различно – и Бургас, и Варна…”

Мед ми капна на сърцето като си представих изпълнените заведения със заможна челяд, която се поклаща  в ритъма на красива музика из центровете на големите градове, но после  реших да обърна внимание на цифрите. Средната работна  заплата в България е 500 евро на фона на 1500 евро в ЕС. При съседите ни Север от Дунава, където, само да вметна, си направиха правна реформа, средното възнаграждение е 720 евро. В България има около 2,4 милиона пенионери със средна пенсия от 150 евро, които със сигурност биха имали какво да кажат относно въпроса “Колко пък да сме зле?“. Аз също бих му отговорил, но Борисов е класик, а на един класик може да му отговори достатъчно достойно само един друг такъв. Ето защо ще цитирам финалния диалог между Дявола и момъка, хукнал да се бори за равноправие от творбата на Смирненски „Приказка за стълбата“:

„- Кой си ти? – дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.

– Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!“

„Думата кум отдавна няма това значение, което е имала“

 

Делян Добрев в парламента. Снимка dnevnik.bg

Така премиерът официално изрази позиция относно оставката на Делян Добрев и деспотсващата шуробаджанащина в Хасково. Тук трябва да се обърне внимание и на профаничния водевил, спретнат от ГЕРБ, в който политическата група „не даде Делян‘‘, и отхвърли и  2-те му високоморални оставки. Едно от обясненията на управляващата партия  бе, че видите ли, комунистите, апропо БСП, били по-лоши. Е, добре, факт! Така е! Но това означава ли тогава, че убийствата на  Гошо Павето не трябва да се съдят, защото Джак Изкормвача е по-брутален? Разбира се, че НЕ! И двамата трябва да бъдат съдени и да си понесат последствията за действията си. Същото се отнася и за политическата класа в България , която се е трансформирала в стадо палави свине без стопанин, на които трябва да им се сложи поне белчуг на дулицата.

” Да нямат клиенти и да стоят без работа”

Борисов в Пирогов. Снимка в-к Сега

Това пожела Борисов на екипа на лекарите от Клиниката по детска хирургия и от Спешното приемно отделение – деца с противошокова зала към УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов“. Тук притеснителното не е приеднаквяването на хората в нужда с опашка в плод и зелнчук,а факта, че всички медии барабар с премиера и здравният министър отидоха да прережат лентата на обновената част на болничното заведение. Ситуацията  напомня на 70-те години в Субсахарска Африка, където болниниците бяха приветсвани от общонародни веселия и редица светски събития след това. Единствената разлика е, че африканците слагат красиви гердани от цветя на церемониите, а на нашите липсваха такива, може би  защото трябваше да са от суджуци.

Видео компилация с Борисов

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 18 =

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://coffeewithmanuel.com/wp-content/uploads/2017/10/borisov-izleze-ot-centralata-na-gerb-po-ancug-i-maratonki-260576.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 480px;}